به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی امروز در دیدار با شهردار قم اظهار داشت: وجود حوزه علمیه مزیت نسبی قم به شمار می آید که مهم ترین ویژگی این حوزه نیز، بُعد بین المللی آن است.
رئیس المصطفی در ادامه ضمن معرفی جامعةالمصطفی و بیان برخی از فعالیتها و دستاوردهای عظیم علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، دینی و... آن در عرصه بین الملل، خاطرنشان کرد: تمامی این پیشرفت ها و دستاوردها به فضل الهی و برکت انقلاب اسلامی به دست آمده است و امروز شاهد تحقق وعده نشر معارف ناب اهل بیت(علیهم السلام) از قم به سراسر گیتی هستیم.
وی، جامعةالمصطفی را پیشگام بسیاری از تحولات جدید در حوزه علمیه خواند و اظهار داشت: بسیاری از نوسازی ها و تحولات در حوزه علمیه، ابتدا توسط جامعةالمصطفی طراحی و اجرایی شده و سپس در بدنه حوزه تسری یافته است.
امام جمعه قم، هویت این شهر را بین المللی دانست و گفت: هرچند بُعد بین المللی در حوزههای علمیه سابقه دارد، اما به برکت انقلاب اسلامی و به ویژه در یک دهه گذشته، نقطه عطفی در تاریخ بخش بین الملل حوزه پدید آمده است و نخبگانی از سراسر عالم برای تحصیل در قلمرو هایی که حوزه علمیه در آن ها سرآمد بوده و حرف نخست را میزند، در قم، گرد هم جمع آمده اند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه ضمن تقدیر از سوابق و رویکرد علمی و دانشگاهی شهردار جدید قم، به بیان برخی از مسائل و معضلات شهر قم پرداخت و یادآور شد: قم با وجود ظرفیت های عظیم بین المللی، از زیرساخت مناسبی جهت توریسم علمی و بین المللی برخوردار نیست و نمی تواند پاسخگوی چند هزار دانش پژوهی که سالیانه تنها با مقاصد علمی به این شهر م آیند، باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان، طراحی مدل شهرسازی اسلامی حوزوی با همکاری حوزه و دانشگاه، ساخت مساجد، در نظر گرفتن جایگاه علمی و بین المللی استان قم در اختصاص بودجه های کشوری، رعایت بعد علمی بین المللی قم در ادارات کل استان و... را از دیگر مسائل مهم برشمرد و آمادگی جامعةالمصطفی برای همکاری علمی- پژوهشی با شهرداری قم را اعلام نمود.
در این دیدار همچنین دكتر سقائياننژاد، ضمن تقدیر از فعالیت ها و دستاورهای جامعةالمصطفی العالمیه، خاطرنشان کرد: هرچند هم اکنون نیز شاهد پرتوافکنی جامعةالمصطفی در سراسر عالم هستیم؛ اما معتقدم تأثیر واقعی این حرکت حساب شده و دقیق تا ده سال آینده به شکل کامل قابل مشاهده خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیت ویژه حضور دانش پژوهانی از 120 ملیت مختلف در قم، اذعان داشت: زیرساختهای شهر قم فاصله زیادی با جایگاه علمی و بین المللی این شهر دارد و ما برای رساندن قم به عنوان ام القری جهان تشیع به جایگاه مناسب آن، وظیفه سنگینی بر عهده داریم.
شهردار قم ادامه داد: اقتصاد قم باید به سوی اقتصاد علمی و فرهنگی سوق یابد. این اقتصاد هرچند دیربازده است اما پایدارتر بوده و مناسب شرایط قم نیز می باشد.
دكتر سقائياننژاد در پایان با برشمردن برخی از مشکلات شهری قم از جمله در بخشهای زیست محیطی، فرهنگی، کمبود آب، پروژه های نیمه تمام، مسائل فرهنگی و...، خواستار استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و پژوهشی حوزه علمیه و جامعةالمصطفی برای فائق آمدن بر این مشکلات شد.
نظر شما